Technikai részletek

PRÉMIUM szint

MESTERHÁZ MINŐSÉGŰ CSALÁDI HÁZAK

Cégünk kiemelt, szerződött kecskeméti partnere a világ, Európa és hazánk legnagyobb téglaipari cégének a WIENERBERGER ZRt.-nek. A MESTERHÁZ programba bevont épületeink kivitelezése során - ingyenesen - műszaki ellenőr ellenőrzi épülő családi házaink műszaki minőségét, illetve, hogy házaink megfelelnek-e a szigorú MESTERHÁZ minősítésű családi ház szabványainak, fogalmának, majd erről a tényről a Tisztelt Megrendelő MESTERHÁZ TANÚSÍTÓ OKLEVELET kap. Cégünk minden épülő családi házát bevonja a MESTERHÁZ programba. Leendő Megrendelőinknek pedig talán fontos információ, hogy 2008 és 2009. évben, az országban a 2-ik legtöbb MESTERHÁZ minőségű családi házat építettük, így 2. helyezettként, jogosultak vagyunk a MESTERHÁZ MINŐSÉGI KIVITELEZŐ cím használatára.

FÖLDMUNKA

Az öntött beton sávalapok gépi földkiemelése 40-45 cm szélességben, kézzel tisztázva, a talajmechanikai jellemzők függvényében történik. A lábazati falak közé géppel tömörített töltésföld kerül, majd annak felső záró rétege tömörített kavicsréteg.

ALAPOZÁS

A külső és belső szerkezeti falak alatt a teherbíró talajrétegre támaszkodó, 45 cm széles  úsztatott sávalap készül. Az alapok betonacéllal történő megerősítő vasalással készülnek.(A telekkel szembeni elvárások:  a telek maximális lejtése 15%, a teher hordó réteg elhelyezkedésének maximális mélysége 0,9m, ásható talaj. Egyéb esetben egyedi statikai tervek alapján, külön árajánlatban készül az alapozás árának meghatározása, vagy a tulajdonossal való egyeztetés után, az árajánlatban szereplő alapozási munkák levonásra kerülnek.)

TEHERHORDÓ ÉS VÁLASZFALAK

A teherhordó és külső térelhatároló falak (11 sor magas) POROTHERM PROFI 30 K-s kézi falazóelemből, és belső teherhordó szerkezetek vasbeton pillérvázból készülnek. A válaszfalak 10 cm-es gipszkarton válaszfalakból, hanggátló szigeteléssel kerülnek beépítésre. A 2 sor magas lábazati fal 30 cm széles LEIER v. FRÜHWALD zsalupressz elemekből készül.
Családi házát POROTHERM 30 K-s PROFI téglából építjük, mely korunk talán legkorszerűbb, energiatakarékos téglafalazata. Mára a speciális, milliméter pontosságú kivitelezést igénylő téglafalazatú, családi házból minden évben több tucatot építünk.

FÖDÉMSZERKEZET

Ajánlatunk 1. palló fafödémet tartalmaz.
A  pallófödém tartószerkezete 5/20 cm-es kiváló minőségű épületfából készül, alsó síkon párazáró fólia, fa léc vázra kerül a mennyezeti gipszkarton lemez borítás, a szükséges gletteléssel és üvegfátyolcsík erősítésekkel. A gerendák között 25 cm vastag szálas hőszigetelés kerül beépítésre. A födém faanyagát láng és gombamentesítő anyaggal kezeljük.

HELYSZÍNI MONOLIT VASBETON ÉS ELŐREGYÁRTOTT SZERKEZETEK

A külső és belső térelhatároló és teherhordó falak áthidalói előregyártott vagy helyszíni monolit áthidalók. Az egyéb vasbeton szerkezetek (koszorúk /23 cm magas/, lemezek, pillérek, lépcsők és gerendák) a statikai méretezés szerint készülnek. A lábazati falakra 6/15/15 hálós vasalású szerelőbeton készül, helyszíni, vagy transzportbetonból. (A szerkezeti betonok locsolása a tulajdonos feladata, annak elmulasztása miatt bekövetkező hibákért felelősséget nem vállalunk.)

BELSŐ FALFELÜLETEK

Az épület belső falait vakoljuk, a vakolatot  csiszolt felületű üvegszál erősítésű glettel látjuk el, amire választható színű vizes diszperziós festés kerül. A belső nyílászárók választható színnel lazúrozottak.

KÜLSŐ FALFELÜLETEK

Az épület külső falaira 10 cm-es polisztirollap hőszigetelést ragasztunk fel (ezzel a szerkezettel, falaink hőszigetelő képessége /U=0,22w/m2k/ ez megfelel az alacsony energiájú ház falazatának, vagyis nem kell többé a gázszámláján gondolkodnia ) erre kerül a POLIFARBE színes színező vékonyvakolat. A lábazat 5 cm-es hőszigeteléssel tesszük hőhídmentessé . Majd választható színű lábazati festékkel lekenjük. Az ereszek lambéria borítása, kültéri lazúr bevonattal készül. A külső ablakkönyöklők fehér műanyagból készülnek.

PADLÓK

A belső padlók rétegrendje a következő:
A szerelőbeton felületére kerül a lánggal összeolvasztott 1 rtg talajpára elleni 3 mm-es vízszigetelés, amire fektetjük a 8 cm vastag /ATN-150/  hőszigetelő lapokat, erre PE fólia kerül, majd a 6-8 cm vastagságú aljzatbeton. A terasz és a lépcső padlószerkezete vasalt beton.

Hidegburkolatok:

A belső helyiségek hidegburkolatai, a Megrendelő által kiválasztott mintázatban és burkolólapokból ragasztva és fugázva készülnek,a következő helyiségekben: előtér padló szerződés szerint, maximum 5 m2-ig. Kamra padló szerződés szerint, maximum 5 m2-ig Fürdőszoba padlózata és a  WC padlózata. A  konyha padlózata 10 m2-ig ,konyhaszekrény köze max. 5 fm hosszan 60 cm magasságban, fürdőszoba fala 210 cm magasságig, a WC a konyha az előtér a kamra a  padlólap anyagából vágott szegővel. A többi helyiség meleg burkolattal készül. A hidegburkolatok bruttó elszámolási egységára 4500 Ft/m2 (alapterület + 5 %). A terasz, külső lépcsők, megrendelésre fagyálló, kőporcelán burkolattal készülnek, flexibilis, fagyálló ragasztóba, fugázva.

Melegburkolatok:

Ajánlatunk laminált parketta meleg burkolatot tartalmaz, szegélyekkel és habalátétes kopogáscsökkentő alátétlemezzel a kívánt színben vagy mintában. Ettől eltérő meleg burkolati igényeket is megvalósítunk, mint pl. hajópadló, keményfa vagy intarziás parketta, parafa burkolat, stb. az építtetővel történő egyeztetés után. A meleg burkolatok bruttó elszámolási egységára 2500 Ft/m2 (szegő + lap).
Ajánlati árunk nem tartalmazza az élvédőket és a burkolatváltókat.

NYÍLÁSZÁRÓ SZERKEZETEK

Külső nyílászárók:

A külső nyílászárók,német profilú, fokozott hőszigetelt ,3 rétegű üvegezésű, műanyag nyílászárók fehér színben.                                                                                         
A bejárati ajtó, biztonsági műanyag ajtó (bruttó 100 000 FT elszámolási értéken).  

Belső nyílászárók:

A belső ajtók kazettás fenyő , lazúrozott felülettel vagy utólag szerelhető tokos dekorfóliás, kilinccsel ,(küszöb és küszöbváltó nélkül). Ettől eltérő akár különleges nyílászáró igényeket is előre egyeztetve, szívesen teljesítünk.

TETŐSZERKEZET ÉS TETŐFEDÉS

A családi lakóház tetőszerkezete fa szerkezet, melyet tetőfóliával, ellenléc-léc és kiszellőztető szerkezettel látunk el. A tetőszerkezet favédelmét , mártott technológiával végezzük.
A tetőfedés a DUNACENTER cég, AZURRO típusú betoncserép fedése, hat alapszínben választható, gerinc és kezdő elemekkel, tetőszivaccsal.

BÁDOGOS SZERKEZETEK

Csapadékvíz elvezetés céljára horganyzott csatornarendszer készül.

KÖZMŰVEK

A víz, szennyvíz, gáz és villany betáplálását a mérőóráktól a családi házig, ajánlatunk nem tartalmazza. A mérőakna, óraszekrény, stb. kiépítésére is vállalkozunk előre egyeztetett formában. A házon belüli munkálatokat az ajánlatunk tartalmazza, a következők szerint:

ÉPÜLETGÉPÉSZET

A családi lakóház fűtése és használati melegvíz ellátása korszerű, turbókéményes, gáztüzelésű, kondenzációs ARISTON típusú 24 KW-os kazánnal és padlófűtéssel készül.
A fűtés digitélis, fali termosztáttal szabályozható.
A vízvezetékrendszer unipress öt rétegű csővezetékekkel, MOFÉM csaptelepekkel a szennyvíz-csatornázás KG-PVC lefolyócsővel szerelten kerül kiépítésre. A WC tartályos termék, a kád 140x140 cm-es sarok Acryl vagy 70x170 cm-es lemez kád. Mosógép telepítéséhez, 1 db fali csatlakozó kerül kiépítésre. Egy darab mosdó fali kivitelű . Az egyedi épületgépészeti megoldások kivitelezésében nagy tapasztalattal rendelkezünk, mint pl. padló-, hőszivattyús vagy falfűtés, napkollektor, szauna, jacuzzi, vízteres kandalló vagy cserépkályha.